23. října 2014

Pro milovníky celeru


Neboť jsem velkým milovníkem této kořenové zeleniny, zařazuji celer poměrně často do našeho jídelníčku. A tož se tak jednou stalo, že při spontánním vaření vznikl i můj vlastní recept, kde hlavní úlohu hraje právě celer;o). Toť hentén je tu ten recepis:
1/2 větší bulvy celeru 
1 menší cibule
70g pravého másla
1 sojová smetana
cca 150g nivy
sůl, pepř
naťová petržel
můžou být aj česnekové puky
parmazán na posypání
špagety
Na rozehřátou pánev dáme rozpustit máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou do zlatova osmažíme. Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, popř. kolečka česnekových puků, a chvíli ještě spolu s cibulkou orestujeme. Zalijeme sojovou smetanou a podusíme. Na závěr ve směsi rozpustíme nastrouhanou nivu a ovoňáme nasekanou petrželovou natí. Dle potřeby pak osolíme a opepříme. Podáváme posypané s parmazánem a špagetami.Vinšuji vám dobré chuti! Já se můžu po tomhle jídle utlouct:o). Míša.



6 komentářů:

  1. Hmmmm, zeler neznasam, ale moj manzel ho zboznuje. Preto ho pripravujem. Nivu a cesnak milujem. A kedze milujem nivu, cesnak, parmezan i mojho muza, zlutujem sa nad zelerom...vyzera to lakavo, urcite vyskusam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moja určitě neprohloupíš a Tvůj drahý choť ti bude líbat ruce;-D. Tak kombinace je naprosto bohouská! La vďaka za zastaveníčko, Míša.

      Vymazat
  2. Ahoj Miško, tak to zní lákavě... díky za recept :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hojky Jani, fanfárové poděkování za čumendu:o)! Je to fakt luxusní záležitost...páčko Míša

      Vymazat
  3. ... ňam, ale co jsou česnekové puky? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nice post, things explained in details. Thank You.

    OdpovědětVymazat